Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet todella mielenkiintoisia. Vaihtaessani lennossa opiskelut ympäristötieteistä kuvallisen ilmaisun perustutkintoon, en osannut edes unelmoida kaikista ihan mielettömän hienoista asioista, mitä nämä vuodet toisivat tullessaan. Ja tässä vaiheessa voin vain jopa hieman hämmentyneenä miettiä mennyttä, ja samalla jo luoda katseita tulvaisuuden huikeisiin asioihin.

Ihan helppoja nämä kaksi vuotta eivät kyllä myöskään ole olleet. Opiskeluja edeltäneet suuret elämänmuutokset veivät oman veronsa, ja oman arjen saaminen jollain tavalla toimivaksi toi myös haasteita. Tätä tekstiäkin kirjoitan nyt yhdeltä yöllä, jotta saan kaiken määräaikaan valmiiksi. Siksi tässä vaiheessa en ole ylpeä vain itsestäni, vaan myös järjettömän onnellinen lapsistani sekä muista ihanista ihmisistä ketkä ovat minua tukeneet.

Nyt on viimeinen jakso menossa, jonka aikana olen näitä nettisivuja työstänyt. Tuntuu todella upealta saada nämä vihdoin julkaistua. Vielä näissä on tosin keskeneräisiä asioita, ja tulevat tässä elämään ja muuttumaan hieman. Olisinkin tosi kiitollinen kaikista virhe raporteista, jotta tietäisin myös mitä asioita tulee korjata.

Pieni haikeus on toki jo olemassa. Meidän KV16 porukka Ingmanedulla on ollut upeaakin upeampi.  Tunnit ovat olleet täynnä tunnetta, ilmapiiri kannustava ja mikä hienointa keskustelu kuvista on ollut avointa. Kiitos kuuluu niin luokkakavereille kuin myös meidän opettajille. Haikeudesta huolimatta tuntuu mahtavalta saada tehtävä tehtävältä viimeisetkin työt valmiiksi, ja pikkuhiljaa paketoida nämä opinnot monia ihania ihmisiä, uusia ystäviä ja kokemuksia rikkaampana.

Kiitollinen kaikesta,

Merja

Kuva: Tuija Varonen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *